Articole Promovate

Alte Articole

 Politic Redacțională

I. Informații generale despre ZUGO

Scopul portalului este:
(1) din punct de vedere editorial, urmărește informarea echidistantă, corectă și neinfluențabilă a cetățenilor Republicii Moldova, aflați în țară și peste hotare.

 
(2) din punct de vedere economic, ZUGO își propune obținerea profitului pentru continuarea activității nefinanțate din exterior.
 
II.   Conținutul și structura portalului
Conținutul ZUGO este format din știri, interviuri, emisiuni video, proiecte foto și video. Suplimentar, ZUGO publică sondaje, vox-uri, pamfleturi, precum și materiale jurnalistice realizate de către reporterii portalului.
 
Portalul este structurat în 8 compartimente: Noutăți, Politică și Societate, Interviuri, Emisiuni, Lifestyle, Proiecte, Cariera mea și Lectură.
 
Targetul de vârstă: 16 – 65 de ani, acoperit prin diversitatea informațiilor publicate. ZUGO pune accent pe rubricile „Cariera mea” și „Lectură”, având drept misiune culturalizarea tinerilor din Republica Moldova.
 
III.   Principii în baza cărora activează ZUGO
Profesionalism. ZUGO  este un portal independent, apolitic, finanțat din surse interne (a fondatorilor), informațiile publicate pe site fiind verificate din cel puțin două surse diferite. Materialele realizate de către stagiarii ZUGO nu fac excepție, dat fiind faptul că misiunea stagiului de practică este asimilarea principiilor profesiei de jurnalist.
 
Interactivitate.
Vizitatorii portalului au posibilitatea de a expedia ştiri în format text, foto, audio şi video, inclusiv să-şi exprime opinia față de ştirile publicate lăsând un comentariu la sfârșitul fiecărei știri, pe pagina noastră de Facebook, utilizând formularul de expediere a informațiilor, sau pe redactie@zugo.md.
 
Imparțialitate.
Chiar dacă colaboratorii ZUGO  sunt simpantizanții unor anumite partide sau curente politice, acest lucru nu va influența activitatea de repoter, iar articolele realizate vor fi obiective și echidistante.
 
Opiniile și intervențiile. 
Portalul de știri ZUGO nu-și asumă opiniile și intervențiile surselor identificabile publicate în cadrul materialelor de presă.<
 
Abordare originală.
Portalul ZUGO  își propune să aducă în fața publicului persoane necunoscute care merită să fie promovate și prezentate drept model pentru alte persoane, precum și va încerca să publice materiale abordate din alt punct de vedere decât cel deja prezentat deja în mass-media.
 
IV. Comentariile
Fiecare vizitator al portalului de știri ZUGO are dreptul să-și exprime opinia vizavi de articolele publicate, precum și de persoanele vizate în acestea cu condiția că respectă legislația națională în vigoare și convențiile internaționale cu privire la drepturile omului.
 
Redacția ZUGO își rezervă dreptul de a bloca sau de a dezactiva, fără anunț prealabil, comentariile care:
 
- discriminează alte persoane pe bază de naţionalitate, rasă, etnie, religie, gen, cultură generală sau opţiune sexuală;
 
- incită la violenţă sau reprezintă atacuri la persoană; 
 
- reprezintă spam; 
 
- promovează un alt site (link, denumire).
 
V.   Publicitatea
Fiecare material publicitar publicat sub forma de text, foto sau video va fi notat cu semnul distinctiv – (P).
 
VI. Poziția portalului de știri ZUGO față de situația politică din Republica Moldova
ZUGO  activează în baza legislației în vigoare, în special – Constituția RM, promovând, astfel, integritatea teritorială a statului, preum și integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, potrivit strategiei de dezvoltare a Guvernului RM.
 
Portalul de știri ZUGO nu va face partizanat politic și nu va fi porta-voce a unor lideri sau partide politice, dar va prezenta echidistant informații de interes public.
 
VII.   Prevederi juridice
ZUGO, fondat la 31 martie 2013 de către Dumitru Jomir și Daniela Beșliu, este o investiție privată a companiei ZUGOMEDIA S.R.L.
 
VII.   Prevederi finale
Redacția ZUGO își rezervă dreptul de a modifica politica editorială fără anunț prealabil în cazul în care conţinutul portalului va face necesară clarificarea sau schimbarea unor detalii.

Cele mai populare

Live

Newsletter

Primește zilnic sinteza evenimentelor